De wagenbouwgroep ‘Reurlseweg’ uit Barchem bracht zaterdag een verrassingsbezoek aan Lochem. Twee weken terug deed de groep mee aan de optocht in Barchem met hun prijswinnende kermiswagen. “Eigenlijk is het zonde om zo’n wagen maar een keer te gebruiken”, aldus wagenbouwer Toonie Weernink. “Een van ons werkt op de Hoge Weide en zo kwam het idee om gezellig langs te gaan bij de verzorgingshuizen in Lochem”.

En zo trok de stoet met tractor, suikerspinwagen, blikgooiwagen en volgwagens richting Lochem. Eerste stop: Tusselerhof. Op het plein voor de ingang werden de bewoners verrast met gezellige draaiorgelmuziek en vrolijk uitgedoste dames en heren die suikerspinnen en popcorn uitdeelden. Ook het personeel deed enthousiast mee.

Vervolgens ging de kermiswagen dwars door Lochem naar Gudula. Het pleintje stond al snel vol met gezellig meedeinende bewoners en menigeen waagde zich aan het blikwerpen. Niet alle bewoners konden naar buiten komen. De in zuurstokroze uitgedoste dames gingen met suikerspinnen, popcorn en ballonnen de afdelingen langs om lekkernijen uit te delen.

Nog een vrolijk rondje door de stad en dan naar de laatste stop: Hoge Weide. Ook hier weer veel enthousiaste bewoners die zich de suikerspin en popcorn goed lieten smaken. Voor veel bewoners is het lastig om de optochten in de regio te bezoeken. Op deze manier kunnen ze toch nog wat meegenieten. Dus zeker voor herhaling vatbaar.