© Foto: REGIO8

Dialectmuzieklegende Hans Keuper vierde zondag zijn verjaardagsfeest op een wel heel bijzondere wijze. Tegenover zijn huis, bij Het Onland in Doetinchem, barstte het feest los om zijn 80e verjaardag te vieren en ook om geld op te halen voor het goede doel. Over kosten hoefde de zanger van Boh Foi Toch zich geen zorgen te maken, want iedereen wilde zijn steentje bijdragen.

“Het is helemaal te gek dat alles wat hier gebeurd, dat is allemaal voor niks”, legt Keuper uit. “Toen wij zeiden dat wij het voor de voedsel- en kledingbank doen zei iedereen: ‘Wij doen het voor niks’. Het is echt onvoorstelbaar, dat vind ik fantastisch.” Ruim 1500 fans kwamen zondag naar Doetinchem om de verjaardag van hun muzikale held te vieren. Vanwege het grote aantal gooide Het Onland de wei open om zo veel mogelijk fans te kunnen ontvangen.

Op het programma stonden verschillende acts met als hoogtepunt Boh Foi Toch zelf met meerdere gastartiesten, zo kwamen Hendrik-Jan Bökkers en Gwendo Jansen (zangers van Bökkers en De Paloma’s, HV) een aantal nummers meespelen. Ook vaatchirurg Dick Scharn, die Keuper in het Ziekenhuis ontmoette, stond samen met de band op het podium. “Hij kwam nog even bij ons aan huis voor het concert met zijn contrabas, om nog een paar nummers even door te spelen. Hij had nog niet alle akkoorden in zijn hoofd”, beschrijft Keuper. “Die is ook wat zenuwachtig, maar dat vind ik fantastisch.”

In het ziekenhuis waar Keuper de vaatchirurg ontmoette was hij in de afgelopen jaren wat vaker te vinden vanwege verschillende medische redenen. Ondanks die tegenslagen gaat het nog altijd goed met de geboren Dinxperloër. “Ik voel mij alderbastend goed, echt waar”, beschrijft Keuper. “Ik heb eigenlijk nooit meer last gehad, alleen even met de blindedarm en mijn galblaas, maar verder gaat het fantastisch.”

En als het aan de fans ligt, gaat hij gewoon nog een lange tijd door. “Ik hoop dat hij nog zo lang mogelijk doorgaat, maar je weet het maar nooit”, zegt een trouwe fan van Keuper. Ook de zanger zelf is nog lang niet klaar met zijn optredens. “Ze zeggen wel eens: ‘Ze moeten je van het podium afslaan’ en dat zou weleens goed kunnen kloppen”, legt Keuper uit. “Ik ga gewoon door, want ik vind het zo alderbastend leuk dat wij de volgende generatie aan het meezingen hebben. Dat is toch gewoon fantastisch.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8