© Foto: REGIO8

De zienswijze tegen de komst van een grootschalig munitiedepot is meer dan vijfhonderd keer ondertekend. Dinsdagavond was Café Restaurant Den Bremer in Toldijk afgeladen vol, en stonden mensen buiten in de rij om hun stem te laten horen tegen de komst van het depot.

“We hebben gisteravond meer dan 550 ondertekende zienswijzen ontvangen. Dit zijn zowel de algemene zienswijzen als de persoonlijke, voor mensen die echt in de A/B-zones wonen of daar een bedrijf hebben,” zegt Lisette Kooijman, die de juridische aspecten regelt binnen de actiegroep tegen het munitiedepot. Kooijman benadrukte tijdens de bijeenkomst dat alle mensen in de A/B-zones (waar alle woningen moeten verdwijnen, VZ.) volgens het bestuursrecht als ‘belanghebbenden’ worden beschouwd. Deze mensen konden ook een persoonlijke zienswijze indienen.

Volgens het juridische team van de actiegroep die strijdt tegen het munitiedepot, betekent dit niet dat de mensen die buiten de A/B-zones wonen geen belanghebbenden zijn. “Laat dat de rechter maar bepalen,” aldus Kooijman. De ondertekende zienswijzen worden naar het ministerie van Defensie gestuurd.

In navolging van de Toldijkers kunnen ook de inwoners van Hummelo hun stem laten horen. Woensdagavond kunnen zij namelijk de zienswijze ondertekenen in de grote zaal van De Gouden Karper in Hummelo. Het zoekgebied van Defensie ligt aan de Zutphen-Emmerikseweg en Muizengatweg tussen Toldijk en Hummelo. De gemeenteraad van Bronckhorst besluit donderdag 19 september hoe zij hun zienswijze krachtiger kunnen maken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8