© Foto: RTV Ideaal

Voor het project de N346 Schakel Achterhoek A1 worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd van 23 september tot en met 18 oktober. In deze periode wordt gewerkt aan een rotonde bij de Kwinkweerd en de nieuwe ontsluiting van en naar het NS-Station en de Ampsenseweg. In de avond en nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 oktober 2024 is de Lochemse Brug afgesloten. De spoorwegovergang Ampsenseweg is vanaf vrijdag 4 oktober tot en met vrijdag 18 oktober afgesloten voor al het verkeer.

Aangezien de Nettelhorsterbrug nog niet is aangelegd, komt er tussen de Lochemse Brug en de provinciale weg (N346) een tijdelijke rotonde. De naastgelegen parallelweg Kwinkweerd wordt hier op aangesloten. Deze tijdelijke situatie zorgt ervoor dat verkeer veiliger naar de Kwinkweerd kan rijden. Ook wordt er een tijdelijke fietsroute aangelegd tussen de Lochemse Brug en de nieuwe rotonde. ”Op vrijdagmiddag 18 oktober gaat de tijdelijke rotonde open voor verkeer. De rotonde blijft waarschijnlijk een jaar in gebruik; in ieder geval totdat de Nettelhorsterbrug op haar plek ligt” aldus de gemeente Lochem in een persbericht.

Met de tijdelijke rotonde verbetert de bereikbaarheid van de bedrijven aan de oostzijde van de Kwinkweerd en ook de verkeersveiligheid. Momenteel zijn deze bedrijven alleen bereikbaar via het kruispunt ter hoogte van ForFarmers. Zodra de tijdelijke rotonde er ligt, is de Kwinkweerd ook vanaf de Lochemse Brug bereikbaar.

Met deze werkzaamheden komen de wegwerkzaamheden voor het project N346 Schakel Achterhoek-A1 in een eindfase. Wanneer de nieuwe Nettelhorsterbrug over het Twentekanaal er ligt, kunnen ook de rest van de wegen worden aangelegd. Dit betekent  dat de nieuwe provinciale weg wordt doorgetrokken tot aan de nieuwe brug. De Kwinkweerd wordt dan aangesloten met een eigen weg op de rotonde bij de Ampsense Knoop. De tijdelijke rotonde bij de Kwinkweerd zal dan verdwijnen. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de laatste werkzaamheden van dit project gaan plaatsvinden. Ook de nieuwe planning rondom de bouw van de Nettelhorsterbrug is nog niet bekend.