© Foto: RTV Ideaal / Jaimy Buunk

Het centrum van Hengelo kleurde zaterdag rood, blauw en geel. De plaatselijke brandweerkorps van Hengelo organiseerde een open dag, een dag met veel publiek.

De dag begon om 10.00 uur en eindige om 16.00 uur. Al bij het begin van de dag en de rest van de dag trok de dag veel bezoekers. Men kon voertuigen van eigen plaats zien maar ook vanuit Vorden, Doetinchem, Steenderen, Ruurlo, Zutphen, Almen en enkele oldtimers. Ook was er een crashtender vanuit vliegbasis Eindhoven aanwezig. Ook was de Provincie Gelderland en de Marechaussee aanwezig.

Er werden diverse demonstraties gehouden en alle personen mochten in alle voertuigen of benodigdheden van binnen bekijken. Ook stond er een nieuw voertuig, welke in de hele veiligheidsregio binnenkort in dienst word genomen. Ook werden er veel kleurplaten, sleutelhangers en andere dingen weggegeven.

Het Rode Kruis was ook aanwezig en men kon gratis een kleine reanimatiecursus volgen. Men kan terug kijken op een geslaagde dag met veel bezoekers. Gezien het nieuwe voertuig wat aanwezig was, hiervan komen er de komende maanden tot jaar ruim 50 nieuwe voertuigen, van normaal tot bosbrandvoertuig die uitgerust zijn met een vierwielaandrijving.

Meer foto’s in ons fotoboek