© Foto: RTV Ideaal / Gerrie Evers

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 september stonden de Septemberfeesten Zelhem weer voor velen op de planning. Het 4-daagse evenement werd voor de 38e keer georganiseerd door de leden van de Stichting Septemberfeesten Zelhem. Vele grote hoogtepunten waren er ook dit jaar. De kermis wordt ieder jaar nog goed bezocht door jong en oud. De vele attracties, de diverse artiesten en bands, de volksspelen en de optocht zijn ieder jaar weer de uitblinkers.

De volksspelen op de vrijdag trekken jaarlijks ook veel deelnemers. Tijdens het jeugdkoning schieten wist Gijs van der Veen de romp naar beneden te halen en werd hiermee uitgeroepen tot jeugdkoning. Benno Oosterink wist ook de romp van de vogel naar beneden te schieten en werd de schutterskoning. Bij het vogel knuppelen wist Diana Peppelman de romp naar beneden te gooien.

Tijdens de optocht, die op zaterdagmiddag plaatsvond, was er veel publiek aanwezig die de wagens bewonderden. Ook de loopgroepen werden flink aangemoedigd. In Categorie A (kleine loopgroepen) wist de groep ‘The Red Ladies – Lol op de Knol’ de eerste plaats te behalen. In Categorie B (grote loopgroepen) werd de groep ‘Jeuk – Plezier’ eerste. In Categorie E (Grote wagens) werd voor het tweede jaar op rij de deelname van de Loo School met hun wagen over ’the Minions’.

Tijdens de Septemberfeesten Zelhem was er ook weer Zelhem Verlicht. De winnaar van de Mooiste Straat is de Hummeloseweg. De Oldenoord was het mooist verlicht en de Originaliteitsprijs ging naar de winkelstraten Zelhem, die zagen er ook stuk voor stuk mooi uit.

Meer foto’s in ons fotoboek