© Foto: Bespiegelingen over de Achterhoek

Zondag startte de tweede filmtour ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ bij het Dru-industriepark in Ulft. Vorig jaar was de eerste tour een indrukwekkend succes. Reden voor de makers Fons Rouwhorst en Ineke Heinen uit Vorden en Theo Heuvelink uit Zutphen, om de documentaire over de Achterhoek, opnieuw te gaan vertonen.

Dit jaar gaat de film de grens van de Achterhoek over. De docu wordt namelijk ook in de Liemers vertoond. De meeste locaties die bij de eerste filmtour werden bezocht staan opnieuw in de touragenda. Aan de tweede tour zijn toegevoegd het Amphion te Doetinchem en de schouwburg in Lochem, waar een extra filmvoorstelling staat gepland. De filmvoorstellingen in Groenlo en Zieuwent (2x) zijn al een aantal weken uitverkocht.

‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ laat een eerlijk verhaal zien en horen over de Achterhoek. Het gaat over het verleden, heden en toekomst van de Achterhoek. In tegenstelling tot fictieve films, waarbij acteurs een bepaald scenario volgen, laat de documentaire de ongefilterde realiteit zien. Het draait niet om verzonnen verhaallijnen, maar om het vastleggen van echte gebeurtenissen, met echte mensen en echte emoties. Van maatschappelijke problemen, tot persoonlijke verhalen.

Bespiegelingen gaat verder dan vermaak, het zet de kijker aan het denken. ‘Bespiegelingen over de Achterhoek’ is een reality check, maar dan op het grote scherm.

Zwanen laten zien hoe mooi de Achterhoek is. © Foto: Bespiegelingen over de Achterhoek