Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ga op zoek naar de resten van Klooster Bethlehem bij Gaanderen

12 oktober @ 10:00 - 15:30

Iedereen die wil meespeuren naar de restanten van het klooster Bethlehem is op zaterdag 12 oktober welkom op de Archeologiedag Klooster Bethlehem. Deze dag, die Omgevingsdienst Achterhoek samen met de gemeente Doetinchem organiseert, vindt plaats op de locatie van het voormalige klooster aan de Kerkstraat in Gaanderen.

Om 10.00 uur opent wethouder Robbert Hummelink van de gemeente Doetinchem de Archeologiedag. Daarna zijn er een aantal lezingen over het klooster. Vanaf 11.00 uur starten verschillende activiteiten. Daarbij verdient het archeologisch onderzoek (een veldkartering) speciale aandacht. In de weilanden en akkers rondom Kerkstraat 11 zitten nog resten van het voormalige Klooster Bethlehem in de grond. In kleine groepen gaan bezoekers, onder leiding van archeologen van het onderzoeksbureau Econsultancy, het terrein afspeuren naar archeologische vondsten zoals baksteen en aardewerk afkomstig van het klooster. Voor wie niet meedoet aan het onderzoek, is er een lezing en zijn er rondleidingen over het kloosterterrein.

Voor kinderen vanaf ongeveer zeven jaar zijn er van 11.00 uur tot 15.00 uur doorlopend activiteiten op het terrein. De kinderen kunnen archeologische vondsten zoeken met schepjes en een metaaldetector, meedoen aan een zoekspel over het terrein en zelf archeologisch materiaal ontdekken bij de ArcheoHotspot. Ze kunnen er bijvoorbeeld dierlijk botmateriaal bekijken en aardewerk scherven uit verschillende archeologische perioden ontdekken.

De toegang is gratis, maar voor het archeologisch onderzoek moet aangemeld worden. Het programma is van 10.00 tot 15.30 uur. Het volledige programma is te vinden op www.odachterhoek.nl.

© Foto: ODA

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
10:00 - 15:30
Site:
www.odachterhoek.nl

Locatie

Klooster Bethlehem
Kerkstraat 11
Gaanderen,
+ Google Maps