Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Graafschap vedetten komen naar Keijenborg

4 oktober

Al jarenlang is iedere vrijdagochtend een gezellige groep 55+, zo’n 20 dames en heren, een partijtje voetbal aan het spelen op de velden van de Keijenburgse Boys. Altijd voorafgegaan door koffie, maar ook door spierversterkende en balansbehoudende oefeningen, zowel met als zonder bal. Na afloop is altijd, de bij iedereen beroemde evaluatie van de training. Met enige regelmaat speelt “Walking Football Bronckhorst” ook een toernooi in de buurt, met de gedachte meedoen is belangrijker dan winnen.

Op vrijdag 4 oktober komen oud-spelers van De Graafschap, zoals Herman Garritsen, Joop Doornebosch en Andre van der Leij, naar Keijenborg toe. Ook zij sluiten eerst bij de koffie en warming-up aan, maar staat een vriendschappelijke partij Walking football op het programma. Wat gaan de amateurs van Bronckhorst uit de koker halen om de oud-profs van de Graafschap op afstand te houden? Kom kijken, de toegang is gratis. Vanaf 9:30 uur is iedere belangstellende welkom, wil je meedoen aan de warming up die rond 10:00 uur start, dan is dat geen probleem. Trek makkelijke kleding en paar makkelijke schoenen aan.

Walking football heeft voor de meeste oud-voetballers iets oubolligs over zich. Wandelen en voetbal, dat gaat niet samen is bij velen de gedachte. Echter vergt het op deze manier voetballen betere passes, je moet in de voet spelen van je medespeler om geen balverlies te krijgen. Je moet nog beter het tempo van het spel inschatten en anticiperen op de technieken van je medespelers en tegenstanders.

© Foto: Henk Wentink

Gegevens

Datum:
4 oktober