© Foto: RTV Ideaal / Toon Roelofsen

‘Sporthal de Kamp’ in Hengelo was zaterdagavond omgetoverd in een concertzaal. 400 bezoekers waren getuige van de strijd om de ‘gouden baton’ (dirigeerstok), georganiseerd door ‘Muziekvereniging Crescendo Hengelo’. ‘Maestro’ is een dirigeerwedstrijd waar bekende inwoners van Hengelo (Gld) aan deel nemen.

Aan de tweede editie deden mee: Martine Hendriksen (kapsaloneigenaar) , Bert te Slaa, Rineke van den Berg (predikante in Hengelo), Rudie Kreunen (videomaker) en Annette Kok (voorzitter van zwembad ‘Het Elderink’). De presentatie was in handen van Wim Maatman.

Alle deelnemers moesten 2 keer dirigeren: 1 populair en 1 klassiek stuk. De jury, bestaande uit dirigent Joop Boerstoel, slagwerkdocent Hein de Jong en zangeres Rita Oldenhave kozen Rineke van den Berg als winnaar.

Dirigent Willy Beudel had de afgelopen maanden diverse keren met de kandidaten geoefend. Hij dirigeerde deze avond maar enkele stukken. Gelukkig is Crescendo in het bezit van een krachtige slagwerker want de kandidaten waren nog al eens de maat kwijt. Al met al was het een succesvolle editie van dit muziekspektakel.

Meer foto’s in ons fotoboek