© Foto: RTV Ideaal / Eddy Boerman

Voor de 20e keer vond “de Smoks Hannerit” plaats. Het toertocht comité was al vroeg in het jaar begonnen met plannen en vergaderen. En wederom is de organisatie er in geslaagd om een bijzonder mooie rit door de  achterhoek te organiseren. Rijplezier en nostalgie, oude en bijzondere auto’s, motoren en bromfietsen reden die dag door het mooie Achterhoeks landschap rondom Zelhem.

Het begon allemaal in 2004. De open zondag op de laatste zondag van september in het centrum van Zelhem was al langere tijd een begrip. Echter miste er nog wat reuring rondom dit feit. De ondernemers en tevens (klassieke-) autoliefhebbers Herman Klein Hesselink en Cor Dales hadden hier wel een idee bij en wisten daarmee het nuttige met het aangename te combineren. De Smoks Hanne Oldtimerrit, vernoemd naar de beroemdste mascotte van het dorp, was daarmee geboren.

Dit alles begon informeel en ongedwongen, gewoon liefhebbers van klassieke voertuigen die bij elkaar kwamen en samen een mooie zondagsrit maakten. Een mooie bijkomstigheid hiervan was de samenkomst achteraf in het centrum van het dorp en de gezelligheid die dit met zich meebracht. De muzikale aankleding was van de band ‘De Droadneagels’ en De Flamingo’s.

Meer foto’s in ons fotoboek