© Foto: Medikamente Die Grenze

Na een geslaagde pilot waar in vijf winkels statiegeldautomaten staan, breidt Medikamente Die Grenze, in samenwerking met Statiegeld Nederland, het initiatief uit naar alle 54 vestigingen door heel Nederland. Zo ook in Gelderland, waar in totaal 12 filialen zitten. De automaten springen in het oog doordat eigenaar Bert Hesselink, als “Holle Bolle Bert”, de bezoekers aanspoort om hun lege statiegeldblikjes- en flesjes in te leveren.

Na het inleveren krijgen bezoekers een bonnetje waarmee ze het statiegeld kunnen terugkrijgen of besteden in de winkel. Drogisterijen verkopen vaak zelf flesjes en blikjes en zijn een vaste bestemming voor mensen tijdens een bezoek aan het winkelcentra. Dit maakt Medikamente Die Grenze een logische plek om statiegeld in te zamelen.

Medikamente Die Grenze neemt als vrijwillig inleverpunt statiegeldverpakkingen in. Daar is Statiegeld Nederland, verantwoordelijk voor het statiegeldsysteem op plastic drankflessen en drankblikjes, heel blij mee. “Dit soort samenwerkingen zijn cruciaal voor het succes van het statiegeldsysteem. Medikamente Die Grenze, dat zelf ook flesjes en blikjes verkoopt, neemt verantwoordelijkheid voor een duurzamere samenleving door als vrijwillig inleverpunt statiegeldverpakkingen in te zamelen voor recycling. Een mooi voorbeeld voor andere verkooppunten die nog geen statiegeldverpakkingen innemen” aldus Jeroen Hillen, directeur Statiegeld Nederland.

Sinds juli van dit jaar heeft Medikamente Die Grenze statiegeldautomaten geplaatst in vijf winkels. Deze werden zo goed gebruikt, dat er nu wordt uitgebreid naar alle 54 filialen.