© Foto: Stichting Varssels Feest

In 1904 werd het eerste feest gehouden in de weide van de smid en herbergier Eelderink tegenover de Varsselse molen. Anno 2024 is de molen steevast het centrale punt. In dit jubileumjaar zijn er muzikale optredens van DJ Jordy, de PPM-band, DJ Roy en De Sleppers. Naast de traditionele onderdelen (toneel, volksspelen en kinderfeest) staat dit jaar ook het keizerschieten op het programma. Tevens zal goochelaar Tom Krooshof het publiek vermaken met diverse acts. De festiviteiten vinden plaats op 11, 12 en 13 oktober en alles speelt zich af in en rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen.

Op vrijdagavond staat het Varssels Volkstoneel weer op de planken voor volk uit Varssel èn (verre) omstreken. Dit maal wordt het kluchtig blijspel “De Bloody Mary”, geschreven door Mary Bakker-Schoon, uitgevoerd. Met dit stuk wordt het publiek de boot in genomen. Kapitein Hein en zijn stuurman Bart hebben hun oude vrachtschip “Bloody Mary” laten ombouwen tot een cruiseschip. Na afloop van de toneelvoorstelling is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek DJ Jordy.

Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door wethouder Antoon Peppelman van de gemeente Bronckhorst. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Jelger Zielhorst, schutterskoning van 2023. Naast het vogelschieten kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, kruiwagenrace, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens zal er als rode draad een spektakelspel zijn.

Zaterdagavond is er een knallend feest met de PPM-band. Deze ongewoon goede en gezellige coverband wordt geroemd om zijn muzikaliteit en interactiviteit. Alles wordt gespeeld, vaak in een razend tempo, en ook op verzoek. Bij het optreden horen karaoke, dans-acts, een ledwall, CO2 en confetti. Het is bij de PPM-band altijd feest met een vet gouden rand. De optredens van de band worden afgewisseld met muziek van Feest DJ Roy.

Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht. Zowel jongeren als ouderen worden uitgedaagd om met het creatiefste voertuig heel Varssel op te trommelen. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen. Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen met leuke, uitdagende onderdelen. Iedereen is natuurlijk welkom om de kinderen aan te moedigen. Deze middag zal goochelaar Tom Krooshof de openingsact verzorgen en vervolgens aan diverse tafels zijn magische kunsten vertonen. Een ballonnenclown is ook aanwezig. Bovendien kunnen de kinderen hun energie kwijt op een “sweeper” en een hindernisbaan.