Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing over ‘Kussen in de Kunst’ door Jaap Nijstad

17 oktober @ 20:00 - 22:00

€ 7,50

Er wordt wat afgezoend in de kunst. Kussen in soorten en maten, van liefdevol tot Judaskus. We kennen de voorbeelden vanaf de klassieke oudheid tot aan de “Kissing Coppers” van Banksy. De kus behoort tot onze cultuurgeschiedenis, of het nu gaat om liefdespoëzie, liederen uit de Romantiek, opera’s vol dramatiek of de beeldende kunsten.

In kunstwerken zien we in een oogopslag deze ultieme uiting van liefde, of het nu gaat om een schilderij, tekening, beeldhouwwerk, foto of een andere kunstvorm. Wat het onderwerp zo boeiend maakt is dat verschillende tijden en plaatsen heel sterk verschillende afbeeldingen hebben opgeleverd, aangepast aan de moraal van de tijd of de visie van de kunstenaar. Redenen genoeg om een ruime selectie van indrukwekkende kunstwerken, met hun bijbehorende verhalen, de revue te laten passeren. Passie dus, te kus(t) en te keur.

Museum STAAL organiseert op 17 oktober uur een lezing die wordt verzorgd door Kunsthistoricus Jaap Nijstad. Maximaal 55 bezoekers kunnen de lezing bijwonen. Aanmelding is daarom gewenst. De lezing begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro per persoon; een kopje koffie is inbegrepen.

© Foto: Museum STAAL

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€ 7,50
Site:
www.museumstaal.nl

Locatie

Museum STAAL
Dorpsstraat 39
Almen,
+ Google Maps