Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tentoonstelling ‘Oh, kom er eens kijken’ in Stedelijk Museum Zutphen

5 oktober - 8 december

‘Oh, kom er eens kijken’ is geïnspireerd op de Pietenflat uit het boek Sinterklaas van Charlotte Dematons. Sinds deze nieuwste versie van het boek slapen de pieten niet meer bij Sinterklaas op zolder, maar heeft elke Piet een eigen slaapkamer in de Pietenflat. Iedere Piet heeft deze naar eigen smaak ingericht. Ze beoefenen er hun hobby’s en slapen er in bijzondere bedden.

In ‘Oh, kom er eens kijken’ zijn bezoekers welkom in de kamers van Junglepiet, Bakpiet, Modepiet, Kunstpiet, Scheepspiet en natuurlijk in het appartement van Sinterklaas. De sfeer van Charlotte Dematons is herkenbaar in iedere slaapkamer, en de museumcollecties spelen een belangrijke rol in de aankleding. Door spelletjes en opdrachten worden de jonge bezoekers uitgedaagd om goed te kijken naar de objecten uit de collecties van beide Zutphense musea.

Om de bezoekers ‘Dematons’ nog meer te laten beleven, heeft het museum een educatief randprogramma samengesteld. Op maandag 28 oktober kunnen liefhebbers aan de slag in de professionele keuken van Hampshire Hotel ’s Gravenhof Zutphen tijdens de workshop Speculaas bakken. Charlotte Dematons is bij twee activiteiten persoonlijk aanwezig: op zondag 1 december is zij de verteller in een ‘Muzikale Vertelling’ over het verhaal van Sinterklaas en op woensdag 26 februari speelt ze de hoofdrol in de interactieve ‘Alfabet Battle’. Na afloop van deze activiteit signeert Charlotte Dematons haar boeken.

De tentoonstelling is te zien t/m 8 december in het Stedelijk Museum in Zutphen.

© Foto: Patrick van Gemert

Gegevens

Begin:
5 oktober
Einde:
8 december
Site:
www.museazutphen.nl

Locatie

Musea Zutphen
Zutphen, + Google Maps