© Foto: REGIO8

Fans van de Opel GT keken hun ogen uit bij de jaarlijkse Open dag van De Opel GT Factory in Keijenborg. liefhebbers van de auto die in 1968 op de markt kwam, namen hun Opel GT mee om samen hun passie te delen.

“De Opel GT club van Nederland vroeg om een technische dag te organiseren en wij verkochten onderdelen van GT dus wij hebben daar toen op ingehaakt”, legt organisator van de dag, Patrick Suselbeek uit. “Een monteur heeft toen een technische GT gemaakt, zodat iedereen kan zien hoe het eruit ziet. Daar groeide toen die open dag uit.” Vele fans kwamen op de dag af met hun eigen wagen. Sommigen namen er meerdere mee. “Dat is totaal niet om uit te sloven, maar het is om een stukje passie te laten zien. Je kunt hem wel in de schuur laten staan, maar dat is natuurlijk ook doodzonde”, zegt liefhebber van de auto’s, Robin Brundel.

De passie voor de vierwieler werkt volgens de fans als een soort virus waar je niet zo snel vanaf komt. “Als je met een GT rondrijdt, kijkt iedereen even om van: ‘Wow, wat is dat voor een auto?’”, legt Brundel uit. Suselbeek heeft het met de paplepel ingegoten gekregen. “Ik ben door mijn vader een beetje gehersenspoeld met Opel”, legt Suselbeek uit. “Als kind zag ik al heel snel dat die Opel GT de mooiste was.” Met zo’n 500 bezoekers uit diverse Europese landen ziet Suselbeek het evenement jaarlijks groeien. “De meesten komen uit Duitsland, maar er zijn ook Belgen, Denen en een paar Fransen”, legt Suselbeek uit. “Wat mij raakt is dat de mensen eromheen nog mooier zijn dan de auto’s.“

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8