© Foto: gemeente Berkelland

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken waren leerlingen van OBS de Berkel uit Rekken uitgenodigd om samen met de burgemeester van Berkelland te ontbijten.

Het was een leerzame en gezellige ochtend, waarbij ze met elkaar gesproken hebben over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk? Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met 239 burgemeesters van gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.