© Foto: gemeente Oude IJsselstreek

Vanaf 1 januari 2025 gaat de gemeente Oude IJsselstreek samenwerken met Sport-ID. Het Doetinchemse sportbedrijf neemt daarmee het stokje over van Helpgewoon.

De gemeente Oude IJsselstreek wil een actieve leefstijl bevorderen onder alle inwoners. Sport-ID gaat de gemeente hier de komende jaren bij helpen. Sport-ID ondersteunt sportverenigingen en individuele sporters door het ontwikkelen van activiteiten en programma’s die sport, bewegen, welzijn en een gezonde leefstijl van de inwoners stimuleren.

Sport-ID werkt met buurtcoaches die zichtbaar zijn op scholen, bij verenigingen en allerlei sport- en beweegactiviteiten. Ze zijn verantwoordelijk voor het organiseren van sportactiviteiten (voor allerlei doelgroepen), samenwerking met (welzijns)organisaties, het ondersteunen van vrijwilligers en verenigingen en voor advies en begeleiding van inwoners om meer in beweging te komen.

Sport-ID werkt in hun aanpak met vier programma’s: clubontwikkeling, gezond meedoen, gezond opgroeien en gezond ouder worden. Maurice Tepperik, directeur van Sport-ID, kijkt bij het uitrollen van deze programma’s uit naar de samenwerking met de gemeente, verenigingen en sociale partners in Oude IJsselstreek.