Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De fraaie landschapsparken en tuinen van Engeland

17 oktober @ 19:30 - 22:00

€ 7,50

Judith Haan verzorgt op donderdag 17 oktober bij Podium Doesburg een lezing over Engelse landschapstuinen. Engeland is bekend om zijn fraaie landschapsparken en tuinen, die vaak perfect overgaan in de lieflijke ‘countryside’. Dat geldt met name voor de Engelse landschapstuin, die halverwege de 18e eeuw zijn intrede deed. Daarvóór had men strakke baroktuinen die juist heel anders waren dan het Engelse landschap. Toch verdween dat tuintype vrij abrupt toen de Engelse Landschapstuin opkwam.

Tegelijkertijd verkondigden gezaghebbende filosofen dat indringende natuurervaringen positieve emoties konden oproepen in een mens; dat was heilzaam en waardevol. Die snelgroeiende belangstelling voor persoonlijke natuurbeleving vertaalde zich in een nieuwe ’tuinmode’: de Engelse Landschapstuin. Die werd in korte tijd zo populair dat de wat gekunstelde baroktuin al snel ouderwets werd gevonden en bijna overal op de schop ging.

Judith Haan studeerde rechten, Engelse taal- en letterkunde en Algemene Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, en promoveerde daar in 2002. Zij verzorgt cursussen en lezingen over Engelse schrijvers en dichters en over Engelse geschiedenis. De lezing begint om 19.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50.

© Foto: Wikimedia Commons

Gegevens

Datum:
17 oktober
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€ 7,50

Locatie

Podium Doesburg
Gasthuisstraat 41
Doesburg,
+ Google Maps