© Foto: Brandweer Aalten

Maandag 14 oktober is de gloednieuwe Tankautospuit (TS) Basis officieel in gebruik genomen door de brandweerpost Aalten. Aalten heeft hiermee de eer om als eerste post binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) met dit nieuwe type voertuig aan de slag te gaan. Het voertuig is 24/7 inzetbaar voor brandbestrijding en hulpverlening en is voorzien van de nieuwste technieken en bepakking. Ook is het speciaal ontworpen om de efficiëntie en veiligheid tijdens inzetten verder te verbeteren.

De brandweerleden van post Aalten hebben een uitgebreide opleiding van ruim 12 weken gevolgd om optimaal met het nieuwe voertuig en de nieuwe uitrusting te kunnen werken. Deze training zorgt ervoor dat de brandweercollega’s volledig vakbekwaam zijn om het nieuwe voertuig in te zetten tijdens noodsituaties.

De nieuwe TS Basis is een belangrijke mijlpaal voor de brandweer in de regio. In totaal zullen er tegen eind 2026 maar liefst 75 van deze voertuigen uitgeleverd en operationeel zijn binnen de VNOG, met goed opgeleide en vakbekwame collega’s.