Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kleinste blaaskapel van Nederland komt naar Borculo

26 oktober @ 19:30 - 22:30

€ 7,50

Op zaterdag 26 oktober organiseert de Vriendenclub van de Borchländer Musikanten Borculo haar Vriendenclubavond. Dit maal een heel speciale editie. De kleinste blaaskapel van Nederland, Böhmisches Tiramisu, komt speciaal hiervoor naar Borculo.

Böhmisches Tiraminu speelt muziek die speel geschreven is voor drie blaasmuzikanten in de basis waarmee een zo breed mogelijk toonspectrum wordt afgedekt. Te weten flügelhorn, tenorhorn en bas. Het begon met uitproberen en instuderen van deze werken in kleine bezetting. Dit gaf zoveel voldoening en leverde zoveel leuke reacties op, dat is besloten om er mee door te gaan. Een nieuw kamermuziek ensemble in de Böhmische blaasmuziek was geboren.

De naam is zowel artistiek als culinair op te vatten. Tiramisu betekent letterlijk “trek of beur me op” en verwijst naar energie opwekkende elementen. De drie muzikanten proberen met opbeurende en vrolijke muziek de wereld een stukje leuker te maken. Marsen, polka’s ,walsen en andere muziek passeren de revue bij een optreden van de muzikanten.

Ook de thuiskapel, Borchländer Musikanten Borculo, laat die avond van zich horen. De 22 muzikanten zorgen voor een mix van bekende en onbekende Egerländerklanken, waarbij regelmatig nummers worden verfraaid met de zang van Petra en Joop.

Tijdens de vriendenclubavond wisselen beide kapellen elkaar af. In de pauzes vindt de inmiddels bekende grote verloting plaats.

De avond vindt plaats in Muziekcentrum Borculo en begint om 19.30 uur. Kaarten zijn op de avond zelf aan de kassa te koop.

© Foto: Borchländer Musikanten

Gegevens

Datum:
26 oktober
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€ 7,50
Site:
www.borchlandermusikanten.nl

Locatie

Muziekcentrum Borculo
Haarloseweg 7
Borculo,
+ Google Maps