Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zoeken we naar oplossingen die er al zijn?

21 oktober @ 19:00 - 22:30

Onze tijd kent veel uitdagingen. Op allerlei manieren pogen politici, instanties, NGO’s en burgers om over oplossingen na te denken, wegen te vinden, te experimenteren en te implementeren. Op 21 oktober organiseert Stichting De Goede Donut een film- en gespreksavond bij SCC Den Diek in Lichtenvoorde, ondersteund door Het Doek. De film Tomorrow zal worden vertoond.

In de film en het gezamenlijk gesprek erna worden vijf onderwerpen opgepakt. In eigen voedsel voorzien is zowel op een tegelspot als ook op grote schaal mogelijk. En dan ook nog op een gezonde manier. In de film worden verschillende voorbeelden aangehaald. Met de derde industriële revolutie wordt in de film met name naar de energietransitie verwezen. Wat er al gebeurt, wat nog zal veranderen, en er worden ook de vragen gesteld naar de onderwerpen, die nog moeten worden opgepakt.

Niet minder impactvol zijn open valuta en lokale economieën. De kracht van herinvesteren binnen de eigen community, beperken dat geld wegstroomt naar elders, kijken naar de rol en werking van geldsystemen – er zijn zoveel lagen in dit éne vraagstuk. Onderwijs is een bijzonder actueel thema. Hoe kunnen we kinderen en jongeren begeleiden zodat zij gerust zijn voor de toekomst? En last but not least: De kracht van ware democratie. Hoe kunnen mensen hun stem duidelijk breder inzetten dan alleen eens in de vier jaar stemmen en zien wat daarvan terecht komt? Er zijn intussen meer wegen. Ook hier in de regio.

In het gesprek na de film is ruimte om onze hoop en verwachtingen te delen. Wat worden onze volgende, concrete acties? Tomorrow is een “feelgood”-documentaire, die een optimistische toon aanslaat: er is nog hoop. De filmakers ontmoeten onderweg pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model.

De avond start om 19.00 uur met de film. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Filmhuis Het Doek.

© Foto: Cineart

Gegevens

Datum:
21 oktober
Tijd:
19:00 - 22:30
Site:
www.den-diek.nl

Locatie

SCC Den Diek
Dijkstraat 30
Lichtenvoorde,
+ Google Maps