© Foto: Coop Zelhem (archief)

Op woensdag 30 oktober om 9:00 uur is het zover: dan heropent Coop Zelhem aan de Halseweg 2 in Zelhem als PLUS Zelhem. Een supermoderne supermarkt met oud vertrouwd én gloednieuw assortiment.

Drieënhalf jaar geleden werd de winkel al verbouwd tot een duurzame winkel. De winkel sluit daarom op 22 oktober om 13:00 uur niet voor een grootste verbouwing, maar voor een flinke opfrisbeurt. Supermarktmanager Jorik Wielheesen: “De winkel wordt helemaal naar de stijl van PLUS gevormd; van Coop oranje naar PLUS groen. Daarnaast wordt de broodafdeling compleet vernieuwd, krijgt de AGF-afdeling een nieuwe uitstraling en komt er een nieuw kassaplein.”

Vanaf 30 oktober is PLUS Zelhem van maandag tot en met zaterdag van 8:00 uur tot 20:00 uur open. Op zondag is de winkel van 10:00 uur tot 17:00 uur geopend. De bloemenafdeling blijft, het vertrouwde PostNL-pakketpunt ook, al is het in de vorm van een pakketautomaat. Gloednieuw in de winkel is het compleet nieuwe zelfscanpark, waar klanten zelf hun boodschappen afrekenen.

In september 2021 kondigden PLUS en Coop aan samen verder te gaan als één coöperatie onder de naam PLUS. Daarmee ontstond de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. Ruim 40.000 medewerkers zorgen elke week voor goed eten voor meer dan 4,5 miljoen klanten. In de komende tijd veranderen Coop winkels door het hele land van oranje naar groen, waaronder PLUS Zelhem.