Keijenburgse Boys teleurgesteld na 4e doelpunt PAX© Foto: Keijenburgse Boys

Tien minuten had PAX zondagmiddag nodig om de derby tegen Keijenburgse Boys te beslissen. De aanvallers van de thuisploeg benutten de kopkansen in de eerste helft en zorgden zo voor een 3-0 ruststand. De wedstrijd eindigde in 4-1.

De derby stond voor het eerst sinds 12 mei 2018 weer op de kalender en dat was te merken. Toen speelden de clubs een niveau hoger, zondag vormde de 4e klasse het decor. Aan beide kanten werd voorafgaand aan de wedstrijd flink uitgepakt met vuurwerk, ondanks waarschuwingen vooraf over mogelijke sancties van de KNVB. De bezoekers uit Keijenborg hesen een enorm spandoek omhoog langs de tribune om hun motivatie voor de wedstrijd te onderstrepen.

Keijenburgse Boys startte fel, maar zakte daarna steeds verder in. De Hengeloërs hadden het beste van het spel, maar dat leverde nauwelijks uitgespeelde kansen op. Doelpunten bleven dan ook uit in het eerste half uur. Dat veranderde daarna echter snel, eerst kopte Daan Mennink raak: 1-0. Tijd om zich te herpakken kreeg Keijenburgse Boys niet, want amper vier minuten later was het Daan van Bentum die de 2-0 binnenkopte. PAX bleef druk zetten en in deze goede fase viel even later ook de 3-0 door Christian van Rijn.

Na rust kregen de toeschouwers een hele andere wedstrijd voorgeschoteld. De Keijenborgers zetten meteen druk en dat leverde al snel een doelpunt op. In de 48e minuut kopte Tim Sloot de 3-1 binnen. PAX slaagde er niet in het spel te maken en het duel werd gaandeweg wat onvriendelijker, met meer overtredingen. Het tempo lag hoger dan in de eerste helft, waardoor de wedstrijd voor het publiek een stuk aantrekkelijker was. Keijenburgse Boys kreeg nog enkele kansen op de aansluitingstreffer, maar de doelman van PAX hield zijn doel schoon. In de slotfase schoot Christian van Rijn de 4-1 binnen.

Door de overwinning passeert PAX de Keijenburgse Boys op de ranglijst. De Hengeloërs staan nu vierde met 9 punten uit 5 wedstrijden.