© Foto: RTV Ideaal

Op 9 november staat de Achterhoek weer volledig in het teken van muziek tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Dit unieke evenement zet lokaal talent in de schijnwerpers en biedt een podium voor de diversiteit en creativiteit van muzikanten uit de regio. Met optredens op verschillende locaties door de hele Achterhoek kunnen muziekliefhebbers genieten van een breed scala aan stijlen, van rock en pop tot folk en elektronische muziek.

Radio Ideaal organiseert in het Stadshuus in Lochem een speciale editie van 12.00 uur tot 18.00 uur van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Hier staan drie lokale topacts op het programma: FReD, Tim Schot en The Surfing Crows. Deze artiesten brengen elk een unieke sound en staan garant voor een middag vol muzikaal vuurwerk. Publiek is van harte welkom en de uitzending wordt op zowel radio als tv uitgezonden.

Wat de Dag van de Achterhoekse Popmuziek extra bijzonder maakt, is dat de optredens plaatsvinden op een mix van locaties; van gezellige kroegen en muziekcafés tot buitenpodia en culturele centra. De meeste optredens, inclusief de acts in het Stadshuus in Lochem, zijn gratis toegankelijk, zodat iedereen van jong tot oud kan genieten van de rijke muzikale diversiteit in de regio.