Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Metalavond met Batushka in DRU poppodium

25 oktober @ 19:00 - 23:30

€ 28,50

Vier black metalbands staan vrijdag 25 oktober op de bühne van het DRU poppodium in Ulft.

Achtereenvolgens zullen de bands Ater, God Dethroned, Vltimas en als hoofdact Batushka optreden.

Black metal is een subgenre van heavy metal, dat bekend staat om zijn snelle, melancholische muziek en vaak rauwe zang. Dit genre is ontstaan in de jaren ’80 in Scandinavië en heeft door de jaren heen wereldwijd een grote schare fans gekregen.

Batushka, een Poolse black metal band, heeft zich de afgelopen jaren bewezen met hun unieke mix van traditionele Oost-Europese muziek en extreme metal. Na een druk concertjaar in 2023, hebben zij de eerste maanden van 2024 benut om nieuw materiaal op te nemen. Tijdens hun najaarstour zal de band nieuwe nummers, een nieuwe look en een vernieuwde show presenteren.

Ze worden vergezeld door Vltimas, die recent het goed ontvangen album “Epic” uitbrachten en met onder meer in de gelederen gitarist David Vincent (ex-Morbid Angel), Rune Eriksen (ex-Mayhem) en drummer Flo Mounier van Cryptopsy.

Ook de Nederlandse blackened death metal band God Dethroned treedt op, die bekend staan om hun compromisloze metal en rauwe optredens.

Ater heeft een nieuwe line-up en een nieuwe visie, waarin Fernando het compositieproces van het nieuwe album getiteld ‘SOMBER’ leidt, dat geluiden combineert van Black en Death Metal tot Progressive en Heavy Meshuggah-geïnspireerde syncopische grooves.

De avond begint om 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van DRU Industriepark.

© Foto: PR

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
19:00 - 23:30
Kosten:
€ 28,50
Site:
www.dru-industriepark.nl

Locatie

DRU Poppodium
Ulft, + Google Maps