© Foto: RTV Ideaal (archief)

Het aangenomen amendement van de raad van 21 november 2023, waarin het college gevraagd werd om een sporthal in Ruurlo te realiseren op locatie de Meene met vier zaaldelen voor 12,5 miljoen euro, blijkt op het punt van het budget en sportvloeroppervlakte niet uitvoerbaar.

De nieuwe bestuurlijke verhoudingen in Berkelland vraagt om flexibiliteit in het voorleggen van voorstellen. Vandaar dat het college de gemeenteraad zeven varianten voorlegt, waarbij het college kiest voor variant vijf. De raad wordt uitgenodigd om het voorstel te amenderen wanneer ze een van de andere varianten wil kiezen. Het college wil graag zo snel mogelijk bouwen.

Variant vijf gaat uit van: De realisatie van een sporthal met vier functionele zaaldelen op de Meene met een totaalbudget van 14,8 miljoen euro. Omwille van het budget kiest het college voor vier functionele zaaldelen. De gemeente Berkeland blijft zo dicht mogelijk bij het besluit van november 2023. In deze variant nemen de kosten af van 16 miljoen naar 14,8 miljoen. Niettemin zal als gevolg hiervan de reserve sportvastgoed sneller leeg zijn en zullen andere projecten later of soberder uitgevoerd worden.