Vanaf dinsdag kan er alleen nog een coronatest bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) gedaan worden wanneer hier een afspraak voor is ingepland. De optie ‘testen zonder afspraak’ is door de toegenomen drukte vervallen. Aldus REGIO8

“De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in de regio”, aldus de GGD NOG in een verklaring. “Wanneer er alleen testen op afspraak gedaan worden, kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen en kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland.” Vorige week werden er meer dan 4.500 testen afgenomen op de GGD-testlocatie in Wehl. Toen gaf de GGD aan er alles aan te doen om klaar te zijn voor drukte bij een mogelijke nieuwe golf van testaanvragen. “Wij moeten kunnen opschalen om te voldoen aan de testvraag”, vertelde projectleider testen Muk Voorend van de organisatie eerder. “We zitten nu in een maximale opschaling en dat betekent dat we heel hard nieuwe testers aan het opleiden zijn.”

Het vaccineren op de GGD-locatie in Wehl kan nog wel zonder afspraak. Vorige week werden er meer dan 1.500 vaccinaties gezet. Ook bij het verkrijgen van een inenting is het binnenlopen zonder afspraak populair. Vorige week bleek dat er voor één dag te weinig Janssen-vaccins op de locatie in Wehl waren. “Bij onze bestellingen houden we rekening met de cijfers van de weken ervoor”, laat de GGD NOG weten. “Nu de vraag opliep moest er extra vaccin worden besteld er was daardoor sprake van krapte. Voor de komende weken wordt er extra vaccin besteld om dit soort situaties te voorkomen.”

Foto: REGIO8