© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

De vierde dag van de Barchemse Wandelvierdaagse is een prachtige herinnering geworden, een tocht die de wandelaars door het hart van de Achterhoek voerde. De route begon bij de Lochemse Berg, een plek van natuurlijke schoonheid en rust, waar de muziek van Slow Train een extra dimensie gaf aan de omgeving. Langs het idyllische kapelletje, dat als een stille getuige van vroegere tijden diende, vervolgden de wandelaars hun weg. De tocht leidde hen langs De Cloese, de voormalige politieschool die nu als een monument van het verleden staat.

De route vervolgde langs Kasteel Ampsen, een statig huis dat de verhalen van eeuwen herbergt, naar het dorp Laren. Dit deel van de tocht bood een mix van cultuur en historie, vermengd met de natuurlijke pracht van de omgeving. Over de Exelsebrug, die het Twentekanaal overspant, keerden de wandelaars terug naar Lochem. Deze brug fungeert als een verbindend element in het landschap en markeert de overgang tussen de verschillende delen van deze veelzijdige regio.

Terug in Lochem, leidde de route de deelnemers door het Openluchttheater, waar de Zompenkearls met hun dialectliederen een authentieke sfeer creëerden. Hun muziek, diep geworteld in de lokale cultuur, gaf een stem aan de ziel van de Achterhoek. De liederen weerspiegelden de gemeenschapszin en de verbondenheid met de regio, elementen die centraal staan in de Barchemse4Daagse.

De tocht eindigde weer in Barchem, waar de wandelaars konden terugkijken op een dag vol indrukken en ervaringen. De Barchemse4Daagse is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een culturele en historische ontdekkingstocht. Het biedt de deelnemers de kans om de schoonheid van de Achterhoek op een unieke manier te ervaren en te waarderen. Elk jaar weer brengt dit evenement mensen samen om te genieten van de wandeling, de natuur, en de rijke geschiedenis van deze bijzondere streek. De intocht bij ’t Onderschoer in Barchem werd dit jaar verzorgd door Radio Ideaal, Ideaal Plus, IdeaalTV en presentator Bert Dinkelman. Op het plein werd er gezelligheid gebracht door het duo Remix.

Meer foto’s in ons fotoboek