© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

De organisatie van de Barchemse4Daagse is druk bezig met de voorbereiding voor komend editie. Donderdagmorgen vroeg starten de wandelaars en om 6:00 uur zal de eerst gong klinken waarna de 50 en 40 kilometer wandelaars vertrekken. Christie Bakker, bestuurslid communicatie, is erg enthousiast en heeft er zin in. ”We zijn al een aantal dagen druk bezig en de sporthal is omgetoverd tot een heel andere ruimte. Een aantal doeken, een podium, tafels en stoelen geven al heel wat sfeer” aldus Christie.

De vele vrijwilligers waren zelfs tijdens de wedstrijd Nederland – Roemenië aan het werk om alles klaar te krijgen. De kramen die worden gebruikt voor als startbureau werden klaargezet en buiten werd er met een kraan de vlaggen in de masten gemaakt. Eddy Brinkman, bestuurslid ICT & sponsoring laat weten dat er bijna 1100 inschrijvingen zijn. Net na de corona waren het er ongeveer 1000. Tot en met woensdagavond kunnen wandelaars die echt nog mee willen lopen zich inschrijven van 17:00 tot 19:00 uur.

De routes worden uitgezet tussen de 15 en 50 kilometer. ”We hebben dit jaar 7 deelnemers die de 50 kilometer lopen. Wellicht wat weinig maar we zetten toch de routes uit zodat deze wandelaars ervan kunnen genieten” aldus Bakker.