Auto’s en fietsers kunnen vanaf maandag 14 november weer gebruik maken van de C. Missetstraat en de Gaswal in de binnenstad van Doetinchem. Het vernieuwen en verleggen van de weg is dan helemaal afgerond. Aldus REGIO8

“Nu we een belangrijke mijlpaal van dit plan hebben afgerond, is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid”, zegt wethouder binnenstad Ingrid Lambregts. Door de aanpassingen aan de weg en het vrachtwagenverbod zijn auto’s te gast in het gebied. De komende tijd wordt er nog gewerkt aan de aanleg van het ‘Park of Dutch Dreams’, waarbij de Oude IJssel meer bij de binnenstad betrokken zal worden. Er wordt groen rond de weg aangelegd en een stadsboulevard ingericht langs het water aan de stadszijde van de Oude IJssel. “Dit gebied wordt een verrijking van onze binnenstad en vergroot onze aantrekkingskracht”, zegt Lambregts.

De fietsbrug over de Oude IJssel bij de Waterstraat is vanaf 13 november gereed, zodat bezoekers van de Sinterklaasintocht zonder hinder gebruik kunnen maken van de fietsbrug. Op zondag 14 november kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur in de Walmolen terecht voor meer informatie over de herinrichting van de C. Missetstraat. Bezoekers krijgen dan ook de mogelijkheid om de nieuwe C. Missetstraat rustig te bekijken of wandelend te verkennen.

Foto: REGIO8