De Zwarte Cross gaat verder als zelfstandig motorcrossevenement, de Zwarte Cross Open. Voorheen was de motorcrosswedstrijd op het festival onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV)-competitie, maar in juli bewandelt de Feestfabriek zijn eigen pad.

Veertig fervente motorcrossers die in bezit zijn van een KNMV of een MON-licentie kunnen zich binnenkort kwalificeren voor de finales tijdens de Zwarte Cross, op verschillende plekken in het land. “Motorcrossers in alle delen van het land kunnen zo hun kans pakken om zich te plaatsen voor de Zwarte Cross”, laat de Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross, op hun site weten. “We hopen hiermee een beter deelnemersveld en gelijkere kansen in de kwalificatie te bewerkstelligen.”

De eerste kwalificatierondes vinden plaats op 23 maart in Heerde, op 14 april in Reusel, daaropvolgend in Delfzijl, op het waddeneiland Texel en op acht juni in het Achterhoekse Varsseveld. De vijftien snelste rijders plaatsen zich voor de vijf halve finales in Halle op 23 juni. Uit de vijf halve finales gaan de veertig snelste rijders naar de finales op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Het evenement zal worden ingedeeld in de motorklassen 50cc, 85cc, 125cc, 250cc, 500cc en de Dames.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8 (archief)