De Dag van de Achterhoekse Popmuziek brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen en presenteert dit onder één paraplu. Wat begon als een spetterende avond op één locatie is inmiddels uitgegroeid tot een evenement verspreid over meer dan twintig locaties met vele deelnemers uit de Achterhoek. Op deze dag krijgen Achterhoekse muzikanten de gelegenheid om zich live ten gehore te brengen aan een groot publiek op bijzondere locaties die zichzelf als podium presenteren.

Op vrijdag 12 november opent de DAP21 met een flinke dosis girlpower op het poppodium van de DRU in Ulft. Popmuziek wordt vaak gezien als mannenbolwerk. Toch timmeren er flink wat bands aan de weg met aan het roer een sterke frontvrouw. Voor de Openingsavond van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek heeft de organisatie een programma samengesteld met de volgende bands: The Stone Souls met Lina Kuipers, Snow Coats met Anouk van der Kemp en Marise met Marise den Bakker.

De Dag van de Achterhoekse Popmuziek duurt op zaterdag van 10:00 tot 00:00 uur. Je kunt dus al ontbijtend, lunchend en met een drankje in je hand genieten van een hele dag livemuziek verspreid over locaties van kapschuur tot kapsalon. Kom dansen op popmuziek, rock en blues of muisstil luisteren naar sfeervol, akoestisch en intiem optreden.