© Foto: Top Turnacademie Achterhoek (TTA)

De Top Turnacademie Achterhoek (TTA) uit Varsseveld is trots om aan te kondigen dat drie turnsters mee doen aan het Olympisch kwalificatietraject wat op zaterdag 22 juni in Ahoy, Rotterdam van start zal gaan. De tweede kwalificatiewedstrijd zal twee weken later op 6 juli in Gent, België plaatsvinden.

Het is uniek dat er 3 turnsters van wereldniveau hun voorbereiding de afgelopen twee jaar in de Achterhoek hebben laten plaatsvinden. De turnsters die meedoen zijn Sanne Wevers, Lieke Wevers en Naomi Visser. Het Olympisch kwalificatietraject is cruciaal voor de turnsters aangezien hier bepaald wordt welke vijf turnsters namens Nederland mogen afreizen naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

”Als organisatie zijn wij enorm trots op Sanne, Lieke en Naomi” zo laat Willemijn van der Borg, namens het TTA-bestuur weten. ”We hebben de afgelopen periode de voorbereidingen van deze turnsters van heel dichtbij kunnen volgen en dit is een enorme inspiratie voor zowel alle trainers als de jongere sporters binnen onze opleiding in Varsseveld”.

Fans en supporters zijn van harte uitgenodigd om de Achterhoekse turnsters aan te moedigen en bij te dragen aan een onvergetelijk traject op zaterdag 22 juni in Ahoy Rotterdam. Top Turnacademie Achterhoek is een toonaangevende turnopleiding in Nederland, gericht op het ontwikkelen van turnsters op weg naar hun eigen top met als doel uiteindelijk deelname aan internationale toernooien.