Sinds donder 25 augustus wordt er bij de familie Wisselink in Zelhem een Edelpapegaai vermist. Het dier vliegt al drie jaar vrij rondom het huis van de familie aan de Wisselinkweg in Zelhem.

”Hij gaat daarbij zelfstandig door het kattenluikje naar buiten en naar binnen. Nu is hij echter weggevlogen. Zondag is hij nog aan de Baaksekampweg in Zelhem gezien, maar wij hebben hem daar niet meer aangetroffen. Hij is niet eenkennig en gaat bij iedereen op de schouder of hand zitten. Hij vindt het niet fijn om geaaid te worden, want dan vliegt hij direct weer weg” aldus Bennie Wisselink.

De papegaai heet DOBBY en is een Edelpapegaai, fel groen van kleur met een oranje snavel. Rood onder de vleugels en met wat blauwe accenten. Het gevogelte is 30 cm groot en gek op pinda’s en noten. ”Mocht hij bij u op de hand komen zitten, loop rustig naar binnen, zet hem op een stoel en bel Bennie via 06 12124001. Sluit de gordijnen, zodat hij niet tegen het raam kan vliegen. Wij loven 100 euro uit voor de goudentip die ons Dobby terug bezorgd.” laat de familie hoopvol weten.

Foto: Bennie Wisselink