© Foto: Marcel de Bont

De gemeente Berkelland helpt mee in het stimuleren dat er meer bomen worden geplant. Daarom krijgt elk woonadres de mogelijkheid om een gratis boom of struik te bestellen. Dit jaar konden inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar aangeven of ze een gratis boom of struik wilden. 2169 deelnemers reageerden positief en die mogen komende zaterdag dan ook hun boom gaan ophalen.

“Met 2169 deelnemers in de eerste ronde is het project al een groot succes. Zaterdag 24 februari gaan we de bomen uitdelen aan de deelnemers. Bij het Hambroek en op het parkeerterrein van Friesland Campina in Borculo wordt een ‘bomen-drive-in’ ingericht. Maar liefst 60 vrijwilligers helpen bij het uitdelen en opladen” aldus wethouder Hans van der Noordt van de gemeente Berkelland.

Aan deze actie kunnen alle inwoners in gemeente Berkelland meedoen, dit verdeeld over 3 jaar. Deze ronde hebben de inwoners van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar deze uitnodiging ontvangen. Eind 2024 zijn de inwoners van Neede, Rietmolen en Noordijk aan de beurt en in 2025 de inwoners van Eibergen, Rekken, Ruurlo en Beltrum. De gemeente Berkelland werkt in dit project nauw samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).