Elke zondag- en woensdagmiddag  in augustus zijn in Kerkje de Rietstap, Meniststraat 14a in Dinxperlo werken te zien van Edith en Gerjo te Linde.

Edith te Linde maakt ruimtelijk werk, figuratief en abstract, met behulp van piepschuim en Keracoat. Keracoat is een verharder, die tevens gebruikt kan worden om te vernissen. Ook hergebruikt ze materialen. Het liefst werk ze met vormen, die ze zelf uit het piepschuim zaagt. Deze vormen kleed ze als het ware aan met textiel en natuurlijke materialen. Gaande weg ontstaat het beeld, zonder vooraf een idee te hebben wat het moet worden.

Gerjo te Linde  fotografeert  met behulp van het wet plate collodion procedé.  Een historisch fotografisch proces, ontdekt in 1851 en bijna volledig verdwenen rond 1900. Handgemaakte foto’s in zwart-wit, met behulp van de donkere kamer, eeuwenoude objectieven en houten camera’s. De beelden zijn stuk voor stuk unikaten,  gemaakt op glas of aluminium, volmaakt door de onvolmaaktheden en uniek door de schoonheid van de eenvoud.

De openingstijden zijn van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het Kerkje ligt aan de Meniststraat 14a in Dinxperlo. De toegang is gratis. Een vrije gift is welkom.