Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat het treinstation in Wolfersveen werd geopend. Waarom werd er in een gebied dat men net aan het ontginnen was een station gebouwd. Daarom is er een expositie over het station op 13, 14 en 15 augustus in de zaal van de “Heeren van Wolfersveen”.

Als in 1885 de locaal spoorlijn Doetinchem – Zelhem – Ruurlo wordt geopend, dan heeft men in het Wolfersveen een laad- en losplaats voor hout gekregen, hier wordt dennenhout opgeladen dat naar de mijn industrie in Limburg gaat. In 1919 wordt dan de “Ontginningsmaatschappij Wolfersveen” opgericht, vanaf dat moment komt de ontginning van het Wolfersveen goed op gang. De ontginningsmaatschappij heeft dan bij het laad- en losplaats een schuur in gebruik genomen, daar worden dan ook de machines, materiaal, kunstmest en personeel aangeleverd.

De gebroeders Eenink zullen u hartelijk van 10:00 uur tot en met 17:00 uur. De entree is gratis. Wel kan men een vrije gift doen, deze zal dan gebruikt worden voor een plaquette bij het voormalige treinstation Wolfersveen.