Acht leden van het Oostgelders Fotografen Collectief hebben zich in het thema Panta Rhei ondergedompeld. Panta Rhei – ‘Alles stroomt,’ stelde de oud-Griekse wijsgeer Heraclitus. Hij bedoelde dat alles voortdurend in transitie is. Neem de rivier: je stapt nooit in dezelfde rivier, omdat het water van de rivier altijd stroomt en dus nooit hetzelfde is. Het resultaat is samen het de expositie Leporello’s tot en met 22 januari 2023 te zien in de Koppelkerk.

Op uiteenlopende wijzen hebben de fotografen Panta Rhei (‘alles stroomt’) tot uitdrukking gebracht. De verbeelding ligt bij de één dichter bij het constante en bij de ander dichter bij het veranderlijke. Daarnaast zijn er verschillende interpretaties van stromen te zien, in de mens en in de omgeving. Wat de fotografen bindt is een onderzoekende blik, een persoonlijke aanpak en een grote betrokkenheid.

Tegelijkertijd is in de bovenzaal de expositie Leporello’s – het boek als kunstobject te zien. Maar liefst 25 kunstenaars zijn de uitdaging aangegaan om een kunstobject te maken van een leporello. De diversiteit in aanpak heeft geleid tot een expositie waarin veel te zien en te beleven is.

© Foto: Peter van Tuijl