Het park van kasteel Rosendael is zondag 25 juli het terrein van festival Klaterklanken, een openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek, voor jong en oud. De bezoekers lopen door het prachtige kasteelpark naar miniconcerten op 5 verborgen plekken. Klaterklanken bestaat uit concertwandelingen met optredens van Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The zoo en Thomas Dulfer. Het publiek weet van tevoren niet waar de optredens zijn en wat er gespeeld gaat worden. Een gids leidt het publiek van max. 30 personen langs de 5 locaties. Speciaal voor families is de productie Be Mozart te zien van het ensemble van acteur Ton Meijer.

Het succes van Klaterklanken komt door de combinatie van ongedwongen miniconcerten op verrassende locaties midden in de natuur. Geniet van muziek bij romantisch klaterende beekjes, onverwachte follies, statige gebouwen, fluitende vogels en de geheimzinnige bosschages op Rosendael. Klaterklanken richt zich vooral op jonge musici met oog en oor voor het muzikale avontuur.

Het festival begint om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur. De kosten zijn 28,50 euro en reserveren is verplicht en kan via www.klaterklanken.nl