Op vrijdag 2 juli is de jaren zestig band Ruych te gast in het maandelijkse muziekcafé van Gasthuiskerk Doesburg. Vanaf 21.00 uur speelt Ruych covers van typische jaren zestig helden als John Mayall, The Stones, Van Morrison, Jeff Beck, Small Faces en The Kinks. Het concert wordt ook live gestreamd.

Ooit speelde Ruych met veel succes door het hele land en over de grens in Duitsland, maar beroemd worden is nu niet meer de ambitie. Waar het de heren anno 2021 om gaat is samen muziek maken en andere mensen laten genieten van onvergankelijke jaren zestig muziek. Dagblad De Gelderlander schreef over de band: ‘Arnhems oudste band speelt niet meer zo snel, maar wel heel hard.’

Omdat het optreden van Ruych is verschoven vanuit de corona-periode stond eigenlijk een livestream op het programma. Op 2 juli doet de Gasthuiskerk het daarom allebei: een live band – met publiek – en een livestream. Voor de muziekcafés geldt: de entrée is gratis, de drankjes niet. U bent van harte welkom onder het motto Pay as you go away.