Vanaf 1 november ontvangt de gemeente Winterswijk relevante signalen over criminaliteit en fraude via Meld Misdaad Anoniem, kortweg M. Inwoners kunnen via M. anoniem informatie geven over (ernstige) criminaliteit via 0800-7000 of in een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Burgemeester Joris Bengevoord is blij met de samenwerking: “Het ontvangen van meldingen over criminele activiteiten en verdachte situaties is enorm belangrijk voor gemeente Winterswijk. De samenwerking met Meld Misdaad Anoniem biedt inwoners de mogelijkheid om anoniem informatie te delen. De informatie kan helpen bij de aanpak van bijvoorbeeld hennepkwekerijen, drugslabs en andere zaken die de leefomgeving in gevaar brengen.”

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke stichting en geen onderdeel van de politie. Nadat de gemeente een melding via M. heeft ontvangen, wordt deze eerst getoetst. De politie of gemeente kan dus niet zomaar actie ondernemen. Als uit het onderzoek blijkt dat de feiten de melding onderbouwen, kan er over worden gegaan op actie.