Bij een grote grenscontrole op de A12 bij Babberich zijn woensdag meerdere aanhoudingen verricht en 63 boetes uitgedeeld. Dat meldt de marechaussee donderdag. Al het verkeer dat vanuit Duitsland de grens overkwam, werd op de A12 naar de controlepost geleid aldus Omroep Gelderland. Twee mannen werden aangehouden op verdenking van witwassen omdat er 120.000 euro werd aangetroffen in hun voertuig.

Een persoon werd gearresteerd omdat hij een vals Portugees rijbewijs toonde. Bij de controle van een ander voertuig, met twee inzittenden, bleek de bestuurder een valse Bulgaarse identiteitskaart bij zich te hebben. De bijrijder kon geen identiteitsdocumenten overhandigen. De bestuurder is daarop aangehouden voor mensensmokkel en identiteitsfraude en de bijrijder moest mee naar het bureau voor verder onderzoek. Verder werd op de nabijgelegen N317 een man aangetroffen die geen identiteitsdocumenten kon overhandigen. Bij nader onderzoek bleek hij in de vreemdelingenprocedure in Frankrijk te zitten. Hij moet binnen 28 dagen terugkeren naar dat land.

Tijdens de grenscontrole schreef de politie boetes uit voor onder meer mobiel bellen achter het stuur (46), rijden zonder rijbewijs en onverzekerd rijden. Daarnaast hebben twee personen hun openstaande boetes ter plaatse betaald. Bij de controle werkten marechaussee, douane, belastingdienst en Nederlandse- en Duitse politie samen in de strijd tegen mensensmokkel en mensenhandel, identiteitsfraude en grensoverschrijdende criminaliteit.

Foto: RTV Ideaal (archief)