DCIM100MEDIADJI_0615.JPG

De wand van het bedrijfspand van een diervoederbedrijf bij het centrum van Doetinchem verandert in een gigantisch kunstwerk. Bart Smeets begon vorige week met zijn project, eind november moet de muurschildering afgerond zijn.

Het grote pand van Partner in Pet Food aan de Havenstraat ondergaat aan de stadszijde een ware metamorfose. Smeets, als kunstenaar actief onder de naam Smates, zorgt met hulp van een hoogwerker voor de uitvoering. Hij staat volgens Stichting Achterhoek Toerisme, een van de organisaties achter het initiatief, bekend om zijn fotografische tekeningen. “Zo is het Achterhoekse coulisselandschap onderdeel van zijn ontwerp”, aldus de organisatie. “Een gebied dat uitstekend geschikt is om in te wonen, beleven, ontdekken en te recreëren.”

De muurschildering maakt onderdeel uit van de Silo Art Tour in de Achterhoek. Tien gemeenten zijn aangesloten bij het initiatief, waarbij grote objecten worden veranderd in kunstobjecten. Het project begon in Aalten, waar Rosalie de Graaf meerdere silo’s op een boerenbedrijf onder handen nam. Ook in de gemeenten Winterswijk en Bronckhorst (Bekveld, red.) zijn inmiddels kunstwerken verschenen.

Foto: De Filmhut