Om de groeiende collectie op een toekomstbestendige en duurzame wijze onder te brengen is in de afgelopen periode, in samenwerking met de Stichting Oude Gelderse Kerken, veel energie gestoken in het realiseren van een nieuwe depotruimte en het herinrichten van de bestaande depotruimten van het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg. Inmiddels zijn de bouwactiviteiten afgerond en met trots wil het heiligenbeeldenmuseum het eindresultaat laten zien. Op zaterdag 16 september is er vanaf 12.30 uur tot 14.00 uur gelegenheid tot bezichtiging

In september 2023 is het ook 25 jaar geleden dat de Stichting Vrienden van de Kerk op de Kranenburg is opgericht om de monumentale H. Antonius van Paduakerk na sluiting voor de katholieke eredienst voor het nageslacht te bewaren. Om dit doel te bereiken is het kerkgebouw herbestemd als Heiligenbeeldenmuseum. In die 25 jaar hebben vele vrijwilligers succesvol gewerkt aan de opbouw van de collectie en het organiseren van tentoonstellingen en is het museum een bij de Museumvereniging erkende en geregistreerde instelling.

Na bijna 14 jaar het voorzitterschap te hebben vervuld zal de huidige voorzitter, Ton Rutting, zijn functie overdragen aan zijn opvolger: Marc van der Linden. Ook Marc zal op 16 september aanwezig zijn tijdens de opening van de depotruimte.

© Foto: PR Heiligenbeeldenmuseum