© Foto: gemeente Oost Gelre

Juni is de Achterhoek Pride-maand. Ook in Oost Gelre vinden activiteiten rond het thema inclusie plaats. ”Als Regenbooggemeente zetten we ons actief in voor de acceptatie, emancipatie en veiligheid van LHBTI+’ers. Om hier extra kracht bij te zetten, heropenen we onze bestaande Regenboogzebrapaden in de gemeente” aldus de woordvoerder van Oost Gelre.

3 jaar geleden kreeg Lichtenvoorde een Regenboogzebrapad. Dit pad ligt bij de rotonde Richterslaan, afslag Esstraat. Ook Zieuwent en Lievelde kregen toen een Regenboogzebrapad. Van inwoners krijgt de gemeente nog weleens de vraag wat het Regenboogzebrapad nou eigenlijk betekent. Wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers plaatst op donderdag 27 juni de tegels bij het Regenboogzebrapad in Lichtenvoorde. Dit doet ze samen met de makers om 9:30 uur. Ook bij de Regenboogzebrapaden in Zieuwent en Lievelde worden deze tegels geplaatst.  

Bij een kunstproject van De Dorpskamer hebben bezoekers in het kader van de Achterhoek Pride mooie tegels gemaakt. Hierop staat dat Oost Gelre Regenbooggemeente is. De samenwerking met de Dorpskamer in Lichtenvoorde is een mooi voorbeeld van inclusiviteit. ”Ook daar is iedereen welkom en kan eenieder zichzelf zijn” aldus de gemeente.