Het college van B&W van de gemeente Oude IJsselstreek gaat verenigingen en stichtingen ondersteunen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Hiermee kunnen ze besparen op hun energierekening. Daarnaast is een investering als deze natuurlijk goed voor het milieu. Daarom heeft het college de stimuleringsregeling voor het uitvoeren van duurzame maatregelen uitgebreid. Het krediet voor deze regeling is verhoogd van 60.000 euro naar 300.000 euro. Daarbij neemt de gemeente 1000 euro van de afsluitkosten van de lening per aanvraag voor haar rekening.

De stimuleringsregeling is een duurzaamheidslening met gunstige voorwaarden. Het gaat om een lening van een bedrag tussen de 5.000 en 25.000 euro voor duurzame maatregelen. Denk aan isolatiemaatregelen, warmtepompen, LED verlichting en zonnepanelen. De rente van de lening is laag: maarliefst 1,6 procent. De regeling geldt voor sport, cultuur, welzijnsverenigingen en stichtingen. Met het krediet van 300.000 euro kunnen zo’n 20 accommodaties verduurzaamd worden.

De gemeente Oude IJsselstreek zal zich actief inzetten om verenigingen en stichtingen op de hoogte te brengen van deze stimuleringsregeling duurzame maatregelen. Ook de verenigingscoaches van het VIEP zullen hier een rol in gaan spelen. Via het energieloket van Agem kunnen verenigingen en stichtingen de lening aanvragen.

© Foto: RTV Ideaal