Zondag was er in Zelhem weer aandacht voor Wereldlichtjesdag. Om 18 uur startte de bijeenkomst bij Dennenlust. Daarna werd er via een lichtjespad naar een open plek op de begraafplaats gelopen en werden gedichten en de namen van overleden dierbaren voorgelezen en was er dwarsfluitmuziek. Om 19 uur was het internationale moment dat de lichtjes werden ontstoken. Na afloop was er een samenzijn onder het genot van een kop koffie en thee.

Organisator Hetty Toonk uit Wolfersveen had voor het tweede jaar de organisatie in handen. De afgelopen twee jaar konden helaas niet doorgaan wegens Corona. ”Een ieder die een kind of dierbare moet missen kan hieraan mee doen om zo samen stil te staan bij de overledenen. Door sponsoring kan het geheel kosteloos zijn waar ik heel blij mee ben zodat een ieder aan Wereldlichtjesdag mee kan doen” aldus Hetty.

Op de 2e zondag van december is het WereldLichtjesdag. Samen wordt er stil gestaan bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hoopt de organisatie een lichtpuntje te bieden in donkere dagen. World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen.

© Foto: Jeffrey van Londen

Meer foto’s in ons fotoboek