Traditioneel is de eerste IVN wandeling in het nieuwe jaar extra lang. Zondag 8 januari gaat die door het gevarieerde landschap rond de Lochemse Berg. Het winterseizoen is daarbij de ideale tijd om landschappen te lezen, zoals dat heet. De natuurgidsen vertellen er onderweg meer over.

Tijdens de beklimming van de Lochemse berg is te zien wat de ijstijd hier gebracht heeft. Via landgoed De Heest gaat de route richting De Cloese. Langs de rivier de Berkel is er goed zicht op de met grasland bedekte dekzandruggen en op de recente werkzaamheden om oude glorie (biodiversiteit) weer in ere te herstellen. De route is ruim 8 kilometer lang en de tocht eindigt om ongeveer 15.00 uur. Halverwege is een pauze gepland bij De Witte Wieven, waar voor eigen rekening geluncht kan worden. Die lunchstop is van 12.30 tot 13.30 uur.

In verband met de lunchcapaciteit is aanmelden deze keer zeer gewenst. Meelopen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De start is om 11.00 uur bij de inrit Cloeseplein/Keppellaan in Lochem.

© Foto: Koos Dansen