© Foto: REGIO8

De Graafschap wacht vrijdagavond een ontmoeting met de nummer acht van de competitie, NAC Breda. In het altijd sfeervolle Rat Verlegh Stadion wil de ploeg van trainer Jan Vreman een groot gat slaan met de onderkant van de middenmoot.

“Ik denk dat het een beladen wedstrijd gaat worden”, schetst Jan Vreman zijn verwachting. “NAC wil de aansluiting natuurlijk houden, stel dat wij winnen lopen we toch een stukje weg.” Nummer vier De Graafschap heeft 42 punten, terwijl de tegenstander van vrijdag met 34 punten op een achtste plek staat. “Voor ons is het gewoon zaak om te zorgen dat wij weggaan bij die groep”, aldus de oefenmeester, doelend op de middenmoot. “Want er is maar een kleine afstand, je hoeft maar twee keer te verliezen en je staat erbij.”

De Graafschap heeft als doel om dit seizoen in ieder geval de play-offs te halen, maar ook directe promotie begint steeds meer te leven. “Ik denk dat het realistisch is”, aldus Alexander Büttner. “Ik vind ook dat het moet leven in het team, dat het kan en dat je erin moet geloven. Vooral als je kijkt hoe we bezig zijn en wat voor elftal we hebben en de mensen eromheen.” Trainer Vreman vliegt het iets genuanceerder aan: “We kunnen heel hoog komen als wij deze lijn doorzetten.”

De selectie van Jan Vreman is zonder kleerscheuren uit het gewonnen thuisduel met VVV-Venlo gekomen. De trainer ziet dan ook geen reden om aanpassingen te doen. Dat betekent dat ook linksback Büttner vrijdagavond weer in de basis begint. Tegen VVV keerde de Doetinchemmer terug van een slepende blessure met behulp van een spuit in zijn knie. “Die is wel zijn werk gaan doen”, aldus de Achterhoeker over het wondermiddel. “Het heeft de pijn weggehaald. Ik ben niet helemaal pijnvrij, maar ik kan nu gewoon trainen en wedstrijden spelen.”

Waar ze in Brabant al langzaam klaarstomen voor carnaval, hebben de Doetinchemmers een eigen feestje te vieren. De Graafschap bestaat namelijk zeventig jaar, iets dat niet zomaar voorbijgaat. “Straks nog even een stukje taart eten, dus dat is wel even mooi”, laat clubicoon Vreman weten, die drie punten als een mooi presentje ziet. “Dat is wel een heel mooi cadeau, daar gaan we voor.”

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, Büttner; Warmerdam, Colyn, Brittijn; Bosilj, Haen, Önal.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8